Catering

Πως να επιλέξω από τις διαθέσιμες ιδέες στο Catering by diatrofi.gr

Στην υπηρεσία Catering by diatrofi.gr κάθε επιλογή είναι και μία «ατομική μικρομερίδα» προϊόντος. Για να επιλέξω σωστά δίχως να υπερβάλλω σε ποσότητες τροφής, υπάρχει ο «χρυσός κανόνας των τεσσάρων επιλογών» για κάθε άτομο.

Αν θέλω να παρέχω για παράδειγμα ένα ελαφρύ γεύμα για 10 άτομα, η ιδανική διαδικασία είναι να επιλέξω 4 μικρομερίδες για κάθε άτομο, δηλαδή:

– μία μερίδα σουβλάκια λαχανικών (2 τεμάχια)

– μία μερίδα σπιτική πίτα (1 τεμάχιο)

– μια μερίδα τορτίγια (1 τεμάχιο)

– μία μερίδα ατομικό ντάκο και προαιρετικά (1 τεμάχιο)

– μία μερίδα ατομικό γλυκό (1 τεμάχιο)

Σε σύνολο παραγγελίας 50 μικρομερίδων θα έχω καταφέρει να παρέχω ένα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα σε 10 άτομα που θα χορτάσουν με την ιδανική ποσότητα τροφής και δε θα χρειαστούν τίποτα περισσότερο.

Αν θέλω να αυξήσω τις επιλογές μου για το μενού των 10 ατόμων, αυτό που μπορώ να κάνω είναι για παράδειγμα αντί να παραγγείλω 10 κομμάτια σπιτική σπανακόπιτα, να επιλέξω 5 κομμάτια σπανακόπιτα και 5 κομμάτια μανιταρόπιτα. Αυτό όμως που έχει δείξει η εμπειρία είναι ότι… όσο περισσότερες επιλογές παρέχω τόσο περισσότερη αμφιταλάντευση μπορεί να συναντήσω από τους συνδαιτημόνες μου.  Για να το αποφύγω αυτό, ίσως είναι προτιμότερο να επιλέξω για παράδειγμα δυο διαφορετικές  πίτες αντί.. μία πίτα και κάτι άλλο, παρά να έχω να αντιμετωπίσω γευστικές διχογνωμίες. ΄Όσο περισσότερες οι επιλογές τόσο περισσότερες και οι απόψεις, ενώ ο στόχος είναι να αποδείξω ότι ξέρω να επιλέγω το καλύτερο για τους συνεργάτες μου.

Φυσικά όσο αυξάνονται τα άτομα στα οποία θέλω να προσφέρω ένα ελαφρύ γεύμα τόσο αυξάνονται και οι δυνατότητές μου να παρέχω περισσότερες συνδυαστικές επιλογές.

Να θυμάσαι όμως πάντα τον «χρυσό κανόνα» των τεσσάρων επιλογών για κάθε άτομο, συν το ελαφρύ γλυκό αν το επιθυμείς. Θα τους ικανοποιήσεις όλους με το μικρότερο κόστος και το καλύτερο γευστικό και θρεπτικό αποτέλεσμα.

Τέλος, αυτό που σου προτείνω να προσθέσεις, ώστε να εντυπωσιάσεις σε μια εταιρική ή εκπαιδευτική συνάντηση, είναι και  μια συσκευασία με «Μείγμα ξηρών καρπών και ξερών φρούτων» ώστε να παρέχεις περισσότερη ζωτική ενέργεια για πολλές ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας σας.

Εκ μέρους της Επιστημονικής Oμάδας Διατροφή diatrofi.gr

Ευάγγελος Ζουμπανέας

Διαιτολόγος Διατροφολόγος – Συγγραφέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *